Tulipaner

De tulipansorter, vi har fremelsket igenne mde senere år, med store blomsterhoveder og fantastiske farver, er desværre ikke nær så stabile og holdbare som de gamle tulipaner.

 

Længere levetid for tulipan-løg? 

Du kan forlænge levetiden på din løg, ved at grave dem op, når de er visnet ned. Læg dem så i jorden igen til efterår.

I mellemtiden skal løgene dog opbevares tørt, så der ikke går svamp i dem.
Dog er tulipan-løg temmeligt billige, så det er ikke sikkert at du syntes at det er besværet værd.

Det gode ved de billige priser på tulipan-løg, er også at du kan prøve dig til med alle de forskellige farver du kan få tulipaner i. På den måde, kan du prøve at sammensætte forskellige farvekombinationer af tulipaner i din have, til mindre end en hel buket koster.

 

Hvor skal løgene lægges?

Du kan både vælge at sprede løgende i bedet, eller du kan lade dem stå som enkelt tulipaner.

Har du staudebede, så kan du med stor fordel lægge dine løg blandt stauderne. Så fyr du nogle flotte fyldte bede, med rigtigt lækre farver når det bliver forår, hvor stauderne begynder at gro.

 

Dyrkning af dine tulipaner

Tulipaner foretrækker en lun vokseplads med god læ. De trives dog både i sol og halvskygge.
Jorden skal være helst være rig på næring og porøs, og hverken for sur eller fugtig. Derefter skal du lægge dine løg i ca 10-15 centimeters dybde, med 4-6 centimeters afstand. Der skal generelt være dobbelt så meget jord over din løg, som højden på dit løg.

Tulipaner står og blomstrer hele foråret, lidt afhængig af hvilken sort. Så du kan sagtens lægge nogle af de tidligere blomstrende tulipaner, i de bede som du kan se fra dine vinduer, så du kan nyde det smukke syn.

 

Hvornår skal du plante dine tulipaner?

September er den mest anbefalesværdige måned at plante dine tulipaner, selvom man måske ikke lige har så meget lyst til at gå i haven i denne måned, vil du se nogle rigtigt gode og flotte resultater til sommer.

Samtidigt slipper du for at haven er totalt i brak, når det så endeligt bliver vejr til at gå i haven.