Her i kategorien Sofaer finder du 0 produkter. Klik ind på et produkt for at læse nærmere specifikationer.

Valg af sofa er en del mere personligt, end man skulle tro. Teknisk set er den et funktionelt møbel, hvor man kan sidde mere end en person. Men i realiteten er en sofa en meget vigtig del af vores indretning, og den rigtige sofa kan gøre en kæmpe forskel i din stue.

Vælg en sofa som passer til dig

Sofaer har utroligt mange forskellige funktioner i et almindeligt hjem.

Den skal være en hyggeplads, hvor hele husstanden kan sidde samtidigt og hygge sig en fredag aften med Disneyshow og fredagsslik. Den skal være et sted, hvor man kan snuppe en lille middagslur eller bare lægge sig og slappe af med en god bog, eller sidde og strikke.
Og så skal den være et sted, hvor middagsgæsterne kan sidde, når kaffen serveres efter maden. Og oven i alt det skal den også gerne være lidt pæn.

 

Mål først op

Inden du kaster dig ud i at afprøve sofaer i den nærmeste møbelforretning, er du nødt til at måle op. Det er svært nok at vælge den perfekte sofa, men det er endnu mere trist, hvis du finder den og så kommer hjem og opdager, at den er for lang til at stå, hvor du havde planlagt det.

Så hvis du måler op, inden du tager på sofajagt, kan du allerede udelukke de sofaer, du kan se, bliver for lange. Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvor den skal stå, så tag mål af de forskellige steder, der er en mulighed.
Husk også at måle, hvor dyb sofaen er, så den ikke kommer til at rage for langt ud i forhold til eksempelvis en dør eller andre møbler.

 

Afprøv din sofa

Hvis komforten er vigtigere, end hvordan din nye sofa ser ud, skal du afprøve den ordentligt. Det er ikke nok at trykke lidt på den. Du skal sætte dig i den, og gerne i mere end kun et par minutter. Sid og tal med sælgeren eller den, du eventuelt har med på sofaindkøb, i 5-10 minutter, og læg mærke til, om der er noget, der irriterer dig eller ikke føles rigtigt. Hvis det gør det nu, vil det helt sikkert også komme til det senere.

Prøv at lægge dig på sofaen og luk øjenene og mærk efter, om den er god. Er den lang nok, og støtter den ryggen nok til, at man kan ligge der i længere tid, hvis man planlægger at bruge den til det.
Husk at tage dine sko af, hvis der ikke fra butikkens side er lavet et overtræk, der beskytter sofaen mod smuds.