Her i kategorien Chaiselong finder du 0 produkter. Klik ind på et produkt for at læse nærmere specifikationer.

Den gamle flotte chaiselong er igen blevet moderne. Ordet chaiselong kommer fra det franske chaise longue, der egentlig bare betyder ”lang stol”. Chaiselongen er også opfundet i Frankrig, men var oprindeligt bare en lænestol, der havde en fodskammel.

Chaiselong – den behagelige sofa

I tiden omkring nyklassicismen blev designet optimeret, og den blev til den ”lange stol”, vi i dag kender den som.

Den har typisk et hovedgærde formet som en lænestols, men med en lavere hældning, så man nærmest ligger ned, når man sidder i den.

 

Moderne chaiselong

Mange moderne designere har i dag implementeret chaiselongen i deres sofadesign. I stedet for den lidt gammeldags hjørnesofa ser man oftere og oftere, at en ny sofa har en chaiselong på siden.
Den erstatter også den klassiske 3-2-1 opsætning, vi kender fra 1970’ernes sofahjørne, og som også var populært op igennem 1980’erne. På nogle sofaer er chaiselongen en løs sofadel, der kan adskilles fra resten af sofaen, hvilket giver en masse ekstra muligheder, når man indretter, eller hvis man får gæster.

Til lidt større familier kan man få en sofa med en chaiselong i begge ender eller med en dobbeltbredde, så der kan sidde lidt flere og hygge sig på ”den gode plads.”

 

Chaiselong eller hjørnesofa

Hvis valget står mellem en almindelig hjørnesofa og en chaiselong, skal man tænke over, hvordan man skal bruge sofaen i det daglige. Har man ofte mange gæster, eller bruger man mest sofaen selv eller sammen med sin partner? På chaiselongen kan man sidde på begge sider af sofamadrassen, hvor man i en almindelig hjørnesofa kun kan sidde i én retning pga. ryglænet.

Så man skal have for øje, hvordan resten af rummet er indrettet, når man beslutter sig. Man kan også vælge løsningen med en løs chaiselong sammen med en sofa. Det er især en god løsning, hvis man har en smuk vintage sofa, man ikke ønsker at skille sig af med, men mangler mere sofaplads.

En ny sofa vil måske ikke passe til den gamle, og en chaiselong vil ikke tage så meget plads som en ekstra sofa. Samtidig kan den flyttes mere fleksibelt rundt eller skubbes op ad væggen, hvis man har brug for ekstra gulvplads.