Her i kategorien Stole finder du 0 produkter. Klik ind på et produkt for at læse nærmere specifikationer.

Hvis du står og mangler nogle fede nye stole til dit hjem, er der mange muligheder. Først og fremmest skal du finde ud af, hvorfor du vil udskifte dem, du allerede har. Er de gamle dårlige at sidde i, eller er de bare blevet slidte at se på? Er de blevet meget umoderne, eller har du selv skiftet din indretningsstil, så de nu slet ikke passer ind?

Fede stole til en fed stue!

Eller har du fået en del mere eller mindre plads og har brug for nogle, der enten fylder mindre eller er flottere i et stort rum? Måske har du bare fået nyt spisebord og har opdaget, at stolene ikke længere passer i højden?
Eller du har fået børn og mangler nogle stole, der er lidt mere børnevenlige end de fine designerstole, du købte, da du var single og kun brugte dem, når du havde gæster.

 

Tag mål

Uanset grunden til nyanskaffelsen så sørg for at måle op, inden du går på stolejagt. Hvis du har vintagemøbler, skal du være opmærksom på, at højden på både borde og stole godt kan afvige lidt  fra standarden. Overvej også, om en standardstol overhovedet passer til dig.

Hvis du ikke er så høj, eller måske er meget høj, skal du have en stol, der støtter din ryg ordentligt, når du sidder på den, især hvis du planlægger at bruge den hver dag, som for eksempel en spisebordsstol, eller en stol, du skal sidde på ved dit skrivebord eller din hjemmearbejdsplads, hvis du har sådan en.
Skal du bruge den til kontorarbejde, er det desuden en god ide at få en stol, der kan justeres i højden og kan bevæge sig, så du får lidt forskellige arbejdsstillinger i løbet af en lang dag.

 

Materialer

Træ, plastik, læder eller stof? Hvad skal din stol indeholde af materialer? Her er det igen nødvendigt at vurdere, hvilket brug den skal have. Har du små børn, skal stolen kunne holde til mad- og fedtpletter, tuschstreger og lignende, og med børn såvel som med husdyr er det også en fordel, hvis den kan tåle en tissetår ind imellem og let kan vaskes med en klud.

Mange, der har en kat eller hund, vælger ofte deres lænestole i læder eller læderlook, fordi de så er en del lettere at rengøre for dyrehår og eventuelle andre små efterladenskaber fra dyret. Bor du på 5. sal, har du måske også mere lyst til at bære en spisebordsstol i plastik derop end en tung træstol, med mindre du har nogen til at komme og gøre arbejdet for dig.

Og hvis du er typen, der ofte skifter indretningsstil, kan en neutral farve eller en sol med et betræk, der let kan skiftes, være en stor fordel.