Altan til din lejlighed eller bolig

Skrevet d. 19. januar 2016


Få din egen have inde i byen
Hvis du bor i en lejlighed eller etagelejlighed uden en have inde i byen, har du højest sandsynlig ikke mulighed for samme ude liv, som husejere med haver har. Du kan sagtens skabe en rigtig god stemning med køkkenhave og blomster på din altan. Hvis du skal have en frodig og blomstrende altan, skal du vælge de rette planter, som kan klare de vind- og solforhold, som der kan forekomme på en altan. Derudover kræver blomsterne også lidt mere vedligeholdelse og vand end normalt.

 

Oplev fordelene ved altaner i byen
Der findes rigtig mange fordele og glæder ved altaner i byen, hvis du eksempelvis bor i en etageejendom eller i lejlighed. En af de største fordele ved en altan i byen er, at den giver lys og luft ind i rummet, og beboerne får et ekstra boligareal under åben himmel, som især er eftertragtet om foråret og sommeren. Derudover har beboerne selvfølgelig også udgang til den friske luft hele året rundt.

Selvom at en altan er en stor investering, så oplever flere, at lejligheden eller ejendommen stiger i værdi, da altaner gør boligerne mere eftertragtet.

I Århus tilbyder Randers Altanen endda at køre ud til dig med altanen før køb, så du kan se om det er noget for dig. Besøg dem her: altaner i Århus

 

Nyd solen og de varme dage
Altanerne i byen bliver hyppigt brugt i løbet af sommeren, hvor beboerne har mulighed for at nyde det gode vejr, grille eller tørre tøj. Om sommeren har du virkelig mulighed for at opleve fordelene ved en altan, da det er her, at du især nyder godt af at lejligheden er blevet nogle kvadratmeter større. En altan forlænger også sommeren, da du om foråret og efteråret sagtens kan drikke en kop kaffe derude når solen står højest på himlen og varmer mest.

 

Hvordan får du en altan i byen
De fleste lejligheder i byen er med i en boligforening eller ejerforening, og det er oftest dem, som tager stilling til nye tiltag. Derfor skal du højest sandsynlig gennem foreningen i ejendommen, hvis du gerne vil have en altan til din lejlighed. Derudover er det en fordel, hvis alle i foreningen vælger at investere i altaner til alle lejligheder, da det kan reducere den samlede udgift.

Der findes mange regler, love og godkendelser du skal tage hensyn til, hvis du skal investere i en altan. Der er dog mange virksomheder som opsætter altaner i byen, som varetager forarbejdet og indhenter de rette godkendelser, samt sørger for, at reglerne og lovene bliver overholdt. Du skal desuden også være opmærksom på diverse regler, love og godkendelser, hvis du skal have renoveret en ældre altan.