Boligindretning på budget

Skrevet d. 19. januar 2016


Indretning af din bolig – billigt og smart

Krisen har ramt os alle, og hvis man ikke lige har en særlig opsparing øremærket til boligindretning, kan det være svært at få penge til at indrette boligen lækkert.

Mange af de inspirationssider, man finder på nettet, har billeder af flotte designermøbler, og det er de færreste af os, der har råd til at fylde boligen med dem.
Hvordan får du så råd til at indrette din bolig, netop som du har lyst til, på et lille budget?

 

Vær din egen indretningsarkitekt

Det er vigtigt, at du beslutter dig for, hvilke ting du gerne vil have, inden du går i gang med at købe. Boligindretning på budget bliver svært, hvis du ombestemmer dig halvvejs og derfor står med nogle måske lidt dyre møbler, som ikke passer ind i dine planer.

Tegn din lejlighed i et tegneprogram på computeren, for eksempel Paint eller lignende, eller på et stykke papir, og prøv dig frem, til du har fundet ud af, hvordan du vil indrette din bolig. Eller klip dine møbler ud i papir i den rigtige skala, og bevæg dem rundt i dit fiktive, tegnede rum.
Det lyder lidt fjollet og Jørgen Clevin-agtigt, men det giver dig et langt bedre overblik over dine rum, end når du står og kigger ud i dem.

 

Genbrug

Brug genbrugsforretningerne rigtigt meget. Det er ikke sikkert, at de lige har det, du ønsker, men når man indretter sin bolig på et budget, kan der være mange penge at spare ved at købe brugt. Og der er ikke længere kun ildelugtende, tunge, grimme møbler at finde i disse forretninger.

Mange giver deres udmærkede ting væk til genbrugsforretningerne, fordi disse kommer og henter dem, og man på den måde slipper for at skaffe sig af med dem selv, når man for eksempel har købt en ny smart sofa. Bruger man lidt tid, og evt. kommer tilbage til samme forretning, kan man finde mange gode skatte.

På den måde kan de flotte nye møbler, du køber, supplere vintagemøblerne, så dit hjem hverken bliver for meget i klunserstilen eller alt for nypoleret at se på, bare hyggeligt og lige, som du vil have det.