Er vinduerne den store synder på din varmeregning?

Skrevet d. 14. december 2017


Hvis du oplever en meget dyrere varmeregning end dit energiforbrug, så kan det skyldes dårlig isolering i boligen. Dårligt isolerede vinduer lader varmen slippe ud og det kan ses på din varmeregning især i de kolde måneder, hvor man ofte har mere varme på.

Du kan spare mange penge månedligt, hvis du vælger at udskifte dine gamle dårligt isolerede vinduer, hvis du udskifter vinduerne til nye energivinduer. Som med mange andre dele på boligen, så kommer der en tid, hvor dine vinduer ikke kan klare til mere. Vinduerne bliver udsat for al slags vejr i Danmark, og det betyder at de oftere skal udskiftes end hvis vejret var det samme hele tiden.

Hvor meget kan du faktisk spare?

Størrelsen på din besparelse ved at udskifte vinduer er betinget af, hvilke vinduer du har den dag i dag. Hvis vinduerne i den bolig har 1.lags glas kommer du til at spare mere end hvis de nuværende vinduer er termoglas. Som tommelfingerregel kan man sige, at der er flere penge at spare og større potentiale for komfortforøgelsen, jo dårligere vinduer du har nu.

Det koster selvfølgelig også noget at udskifte dine nuværende vinduer, så det skal også sættes ind i ligningen. Dog kan det ofte betale sig på sigt. Det er derfor svært at sige en konkret pris på, hvad du kan spare af penge i sidste ende.

Vælg det rette vinduesglas

Hos virksomheden Klarvinduer.dk kan du finde nye vinduer, der er fremstillet af god kvalitet og samtidig har en god pris. Som kunde undgår du dyre mellemled, fordi virksomheden sælger direkte til dig. Det er derfor billigere at købe gode kvalitets vinduer, der kan give en god isolation til boligen.

Valget af glas kommer meget an på dine behov, og det kan godt betale sig at tale med eksperter på området før I tager den endelige beslutning. Derfor står Klarvinduer altid klar med kundesupport, så I kan vælge de rette vinduer i første omgang.

Find flere gode råd til at spare på varmeregningen hos Politikken