Find en billig VVS-installatør

Skrevet d. 19. januar 2016


Har du brug for en VVS-installatør?

Har du brug for en VVS-installatør til at hjælpe dig med dit nye badeværelse, køkken eller andet? Som privatperson kan du ikke selv udføre alt arbejdet på dit nyrenoverede badeværelse. Derfor skal du have hjælp af en professionel, som kan udføre VVS-installationerne for dig. Dette kan f.eks. være til opsætning af dit toilet, installation af vaskemaskinen eller tilkobling til armaturet.

 

Find en billig VVS-installatør

Når du skal finde en billig VVS-installatør, kan det være en god idé at indhente flere forskellige tilbud, på det arbejde, du skal have udført. Priserne på VVS-arbejde kan nemlig svinge meget, alt efter hvor i landet du befinder dig, og ligeledes i forhold til, hvordan konkurrencen i området forholder sig.

 

VVS-installatøruddannelsen

En VVS-installatør har gennemgået en kort, videregående teknikeruddannelse, som gennemføres på skole. For at blive optaget på denne uddannelse, skal man have en erhvervsuddannelse inden for området, eller en anden relevant uddannelse samt matematik på C-niveau.
Der læres selvstændigt at kunne installere, projektere og varetage driften af systemer inden for kedelcentraler, varme- og ventilationsanlæg, vand- og afløbsinstallationer samt gassystemer.

Under uddannelsen skal der opnås viden omkring tekniske, økonomiske, organisatoriske og miljømæssige forhold. Her med metodiske overvejelser i forbindelse med installation, projektering, dimensionering og drift af de forskellige installationer.

For at have den nyeste viden inden for området, skal VVS-installatøren kunne vurdere og anvende teknologier og metoder, som er tidssvarende.

 

Mulighed for videreuddannelse og efteruddannelse

Som VVS-installatør er det muligt at videreuddanne sig til VVS-ingeniør. De forskellige installatørskoler har indgået meritaftaler med ingeniørskoler, så VVS-installatørerne på forhånd er tildelt merit på VVS-ingeniørstudiet.
Desuden kan VVS-installatører deltage på forskellige efteruddannelseskurser i branchen, hvor der skal betales fuld deltagerbetaling.

 

Hvad arbejdsopgaver har en VVS-installatør?

En VVS-installatør er ansat i større VVS-firmaer, i naturgasforsyningsselskaber eller ved kommunale vand- og varmeforsyninger. Dette kan f.eks. være som overmontører eller arbejdsledere.

VVS-installatører udfører bl.a. vand- og afløbsinstallationer fra køkken- og håndvaske, bruse- og karbade, wc’er m.v. Der opsættes også armaturer, som hører til installationerne, og der monteres vandmålere, blødgøringsanlæg og brandinstallationer. Det er desuden VVS-installatørens ansvar, at installationerne udføres lovligt og korrekt.

Derudover kan en VVS-installatør opsætte og vedligeholde installationer som bl.a. gaskomfurer, gasvandvarmere og afløb.

Det er VVS-installatørens opgave at afprøve apparaterne samt instruere brugerne i, hvordan de forskellige ting skal anvendes.

 

Har du oplevet rørskade på dit badeværelse?

Mange private kunder oplever rørskader på badeværelser, især hvis de bor i et ældre hus. Dette skyldes bl.a. at rørene er gamle og ikke kan holde evigt. En rørskade vil i mange tilfælde betyde, at gulvet i badeværelset skal brækkes op, så rørene kan udskiftes.
For mange kan det være uoverskueligt at skulle leve i byggerod, og hvis man kun har et badeværelse, kan det være nogle lange måneder, som skal overstås. Dette gælder specielt, hvis man skal klare alle toiletbesøg og bad i en toiletvogn, som står uden for.

Når det nye badeværelse først er færdigt, bliver det en lettelse at skulle leve ”normalt” igen. Hvis du skulle være så heldig at få rørskaden fuldt ud dækket af forsikringen, er det med at vælge et moderne, men stadig et praktisk badeværelse, som du kan få glæde af i mange år.

 

Et nybygget hus kræver VVS-arbejde

Hvis du har bygget nyt hus eller overvejer at gøre det, ved du sikkert også at der skal laves VVS-arbejde, som kræver en autoriseret VVS-installatør. Det kan derfor være en god idé at undersøge markedet omkring priser og ydelser, så du samtidig får udført et kvalificeret stykke arbejde, hvor der er styr på de nye vand- og varme installationer i det nybyggede hus. Når man flytter ind i et helt nyt hus, skal der være styr på alle installationer, så man ikke skal bruge tid og ressourcer på at klage, eller vente på at få et nyt stykke arbejde udført korrekt.