Gamle møbler

Skrevet d. 19. januar 2016


Er du på udkig efter gamle møbler?

Frem for at købe nyt, er det blevet moderne at få eller investere i gamle møbler. Gamle møbler byder på flere historier og oplevelser, som måske kan videreføres til de nye ejere. Mange danskere køber gamle og brugte møbler på loppemarkeder, i genbrug eller på nettet, hvor der sælges ud af de ting, som ikke bliver brugt længere.

Der er også mulighed for at arve gamle møbler fra familiemedlemmer og mange har generelt opfanget tendensen i genbrugsmøbler.

 

Gode minder kan bevares

En gammel stol, som er gået i arv i familien, minder måske om tiden, da bedstefar var en del af familien. Den stol, som han altid sad i over i hjørnet af dagligstuen, hvor han løste kryds og tværs og spillede violin for de begejstrede børnebørn. Den gamle lænestol summer af liv og dejlige minder for familiens nuværende medlemmer, og hvis en af disse personer har fået lov til at arve den, vil minderne helt sikkert blive bevaret.

 

Giv de gamle møbler nyt liv

Du har måske købt nogle gamle møbler, som du gerne vil have renoveret eller har nogle gamle til at stå, som du synes trænger til en makeover. Uanset hvad, er det let at give dine gamle møbler nyt liv. Mange unge og specielt studerende ser det som en god mulighed at forvandle deres gamle møbler til nye og funktionelle møbler.

Dette kan let klares ved f.eks. en stofompolstring eller en gang maling, så møblerne bliver flotte igen. Dette kan være kommoden eller spisebordsstolene, som trænger til en ny og frisk farve.

 

Hvordan griber jeg opgaven an?

Start med at vaske de gamle træmøbler i grundrens, som er fortyndet med vand. Herefter lader du det tørre og går efterfølgende i gang med at slibe træoverfladerne, så der ikke sidder gammelt maling eller lignende tilbage. Herefter kan du vurdere om møblet har brug for en grunder først, eller om du blot kan male direkte på træet. Nogle møbler har brug for flere gange maling, alt efter farve og malingens kvalitet.
Teaktræsmøbler hitter igen

I boligindretningen har man de seneste år set flere retromøbler, og heriblandt teaktræsmøbler, som både er flotte og enkle i deres udtryk. Hvis teaktræsmøblet trænger til at blive frisket op, kan det være en god idé at give det en olie, specielt egnet til teaktræ, som vil give mere glød og glans til møblet. Der findes mange brugte teaktræsmøbler på loppemarkeder og på salgssider for private på internettet.