Indretning af børneværelse

Skrevet d. 19. januar 2016


Indretning af dit børneværelse

Synes du også, at det kan være uoverskueligt at indrette børneværelset, og få det til at passe til dit barns behov, ønsker og deres aldersgruppe? Nedenfor kan du få en række tips til, hvordan børneværelset hurtigt og let kan blive flot, praktisk og overskueligt for dig som forælder.

 

Tænk på dine børns behov

Selvom du som forælder måske har en masse ideer til, hvordan børneværelset skal se ud, kan det være en god ide, at se indretningen i barnets øjenhøjde. Dit barn elsker helt sikkert farver, faconer og sjove detaljer som de kan have med i deres fantasifulde lege, hvorimod du måske gerne vil have det hele stilrent og enkelt.

Lad barnet have sit eget værelse og lad dem komme med gode ideer og forslag til farver og indretning, så de får lyst til at tilbringe deres tid derinde, når de endelig er hjemme fra institution eller skole.

 

Oprydning på værelset

Når der skal ryddes op på værelset, kan du hjælpe dit barn på vej, ved at placere reoler og kasser, som er i barnets øjenhøjde, så de selv kan klare arbejdet. Så er det også let for barnet at hive legetøjet frem og lege med det, og stort set lige så let af få det hele ryddet op igen. Du kan med fordel opbevare legetøjet i gennemsigtige kasser, så dit barn præcist ved, hvor tingene er.

 

Vælg en seng med mange muligheder

Det er en god ide at vælge en seng, som kan vokse med barnet, så I derved kan have glæde af den i længere tid. Man kan både finde børnesenge på internettet – nye og brugte, men også i mange forskellige butikker rundt om i landet. Du kan let finde en brugt seng, som f.eks. kan fikses med maling eller tapet.

Når du skal vælge en ny seng, kan det være en god ide at lede efter en seng med opbevaringsmuligheder, hvis pladsen er træng på værelset. Her kan der f.eks. være plads til legetøj, tøj, bøger eller en ekstra madras til overnattende legekammerater.

Der findes muligheder med en halvhøj seng, da der kan skabe hygge under sengen. Det vil være muligt at lave en hule til bl.a. leg og godnatlæsning. Her kan man med fordel sy et forhæng, som passer til barnets ønsker og indrette en lille hyggekrog med puder under sengen.

 

Tag udgangspunkt i barnets yndlingslege

Hvis dit barn har en favorit leg, kan det være sjovt at indrette et hjørne i børneværelset, hvor denne yndlingsbeskæftigelse bliver til virkelighed. Om det er frisørsalonen, køkkenet eller værkstedet, som bliver skabt, vil det skabe stor jubel hos dit legende barn, som elsker at undersøge, eksperimentere og bygge.