Indretning af et nyt hus

Skrevet d. 19. januar 2016


Er du en af de heldige som lige har bygget nyt hus, uanset om der er tale om et specielt designet arkitekthus eller typehus – så vil du formentlig gerne indrette det perfekt efter dit og din families ønsker.

Boligen er ligesom en levende organisme, som konstant ændre sig i forhold til ens personlige behov – men også tidens trend, derfor er det vigtigt at man tænker sig godt om inden man går i gang med at købe møbler til sit nye hus, og tænker langsigtet – så man ikke behøver at udskifte alle møblerne lige med det samme.

 

Møbler der holder trenden

Har du tænkt dig at bruge en god sjat penge på nye møbler, så er det en god idé at vælge nogle møbler som ikke går af mode indenfor de næste par år. Det kunne være gamle klassiske møbeldesign, eller designer møbler, som stadig vil være et hit i fremtiden. Alternativt kunne det det være neutrale møbeldesign som har en større chance for at holde moden.

Det er ligeledes vigtigt at man køber møbler af en høj kvalitet, som vil kunne holde i mange år.

 

Hvordan skal man indrette sit nye hus?

Det er helt op til ens personlige stil, og kan være svært at anbefale – da vi alle er så forskellige.

Men vi vil da alligevel komme med et par enkelte tips herunder som du kan bruge som inspiration når du selv skal i gang med at indrette din nye bolig.

 

Souvenirs & personlige genstande

Er noget vi som mennesker ofte får samlet sammen, og nogen gange måske lidt for meget. Hvis du har en masse nipse genstande, eller andre personlige genstand som arvestykker, rejsegenstande, mm. Så kan det hurtigt komme til at virke rodet hvis disse genstande er at finde/se over hele huset.

Overvej at samle dem alle sammen et bestemt sted, som bliver ”minde” stedet. Dette kunne fx være på en kommode, reol eller lignende.

Dette vil også gøre at dine gæster formentlig vil spørge indtil til det, og på den måde kan du fortælle historien bag genstandene.

 

Velkomsten skal være flot og rydelig

Du/i har lige bygget nyt hus, og derfor bør det også fremstå som nyt, flot og ikke mindst rydeligt. Mange danske familier med børn har en tendens til at have en rodet entré. Hvis du selv har unger, så kender du nok selv til det – der kan hurtigt komme til at lægge handsker, cykellygter, sko, skoletasker og andet i entréen.

Få styr på entréen, hvis du ud-af-til gerne vil ligne at du har styr på sagerne – det er nemlig her at dine gæster får deres første-indtryk af hvem du og din familie er.

Et godt bud på møbler som vil kunne klare jobbet, kunne være designs fra IKEA. De har mange billige møbler som er smarte og praktiske.

 

Har du store rum? Del dem op med møbler

Nyere boligdesigns er ofte præget af store rum, som har flere funktioner. Hvis du fx har en stor stue som du ønsker at dele op – så kan det gøres ved hjælp af møbler.

Det kunne f.eks. gøres med en lang smal bogreol som deler rummet i to, eller lignende.  Det er dog vigtigt at møblet er af et flot design, da det vil blive set fra alle vinkler i rummet.