Indretning af stue

Skrevet d. 19. januar 2016


Indretning af stue

Det kan være svært at finde den helt rigtige indretning til din stue. Hvor er det mest hensigtsmæssigt at placere møblerne, hvilke farver passer bedst til rummet og hvordan får man plads til opbevaring, uden at det bliver rodet og grimt at se på. Her kommer lidt forskellige tips til indretning af din stue.

 

Skab dig et overblik i stuen

Som en start, er det en god ide at skabe mentalt ro og sørge for, at der er plads imellem dine møbler, så du og din familie let kan bevæge dig rundt i stuen og eventuelt have plads til leg og bevægelse.
Det er en god ide at overveje, hvordan din stue skal bruges. Skab dig et overblik over rummets størrelse og de muligheder, der findes. Hvordan er lysindfaldet og hvor meget vægplads er der? Er der noget smukt at kigge på uden for, så er det måske en ide at stille dine møbler således, at I har mulighed for at nyde udsigten, mens I slapper af i lænestolen, sofaen eller spiser aftensmad.

 

Skab små stier i din stue

I din stue er det en god ide at skabe små stier, uden møbler. Dette vil skabe mere plads til dit rum og et lettere udtryk. Derudover er det en god ide at placere dine møbler 10-15 cm fra væggene, så der ikke bliver for klemt. Sørg for at skabe plads ved døråbninger og vinduespartier, så pladsen er god og rummelig.

 

Vælg de rigtige farver til stuen

Stuen er ofte et samlingspunkt i en families liv. Det er her man kan hygge om aftenen, enten foran fjernsynet, med et spil eller lækker aftensmad. Rummet skal kunne rumme liv og varme, og her er det vigtigt at vælge de helt rigtige farver, så stemningen bliver udtrykt bedst muligt.

Det kan virke forstyrrende i et rum, hvis der vælges for skrigende farver. Det skaber en form for uro og kan virke for bombastisk – specielt til mindre rum. Her er det en ide at vælge mere rolige farver, som harmonerer godt til rummet. Desuden er det en god ide at vælge farver, som passer til hinanden og befinder sig inden for samme farveskala.

 

Reoler er gode til opbevaring

Vægreoler kan være gode til opbevaring af dine ting. Hvis det er en åben reol, kan det virke rodet, hvis der er alt for mange ting på hylderne, hvorimod en lukket reol med skabslåger, kan virke mere overskuelig i rummet. Hvis du har mange bøger, kan du med fordel ”tapetsere” reolen med bøger eller du kan skabe luft på reolen, ved at stille mindre pynteting på hylderne.

Hvis du gerne vil have mere plads i rummet, kan du med den rette opbevaring, skabe mentalt mere plads, ved at vælge skabe eller reoler, som er aflange. Placer gerne dine skabslåger nederst i reolen og gerne til venstre, og lad åbne hylder være øverst, og gerne mod højre. Dette giver en god tyngde til rummet.