Skyd havesæsonen i gang med spagnum og klyner

Skrevet d. 26. februar 2019


Foråret er på vej og med foråret medfølger for alle haveejere havearbejde som såning, lugning, plantning og meget mere. Når man skal anlægge og vedligeholde sin have er det altid godt at bruge spagnum.

Det er blevet populært at dyrke planter i spagnum. At dyrke sine planter med spagnum er nemlig både nemt og bekvemt, fordi det ikke vejer særligt meget, når det er tørt samtidig med, at det kan rumme meget vand. Spagnum har en funktion som en svamp. Det suger vandet til sig, hvorefter det giver det fra sig igen, når planterne har brug for det.

Spagnum - et naturprodukt af døde plantematerialer

Spagnum er et naturprodukt, der består af døde plantematerialer som tørvemos og andre plantematerialer. Primært kommer det danske spagnum fra højmosearealer, hvor et særligt miljø hæmmer nedbrydningen. Umiddelbart har spagnum en lav PH-værdi, fordi kalken fra det blev anvendt, i mosetørvens dannelsesproces.

Klyner – det perfekte middel til opbygning af dine bede

Klyner bruges primært til at opbygge diverse bede i haven. De er nemlig gode byggeklodser og yderst nemme at stable, hvorfor de ofte bruges til opbygning af højbede. Man kan sagtens save i klynerne, hvis de skal tilpasses noget, du er i gang med at bygge op. Det er dog nemmest, når de er fugtige.

Desuden kan klyner holde ethvert havebassin frit for kalk. De afkalker nemlig vandet pga. deres PH-værdi.

Klyner giver din have et naturligt look samtidig med, at de er yderst praktiske at arbejde med.

Hvis man er haveentusiast og ønsker at forkæle sine planter med en let muld, der både har en lav PH-værdi fra naturens side samtidig med, at det suger vand til sig, så er spagnum en god ressource at investere i til sit haverepertoire. Køb til haven her, hvis spagnum eller klyner har din interesse.